Bezoek deze musea voor een paasweekend gevuld met kunst, cultuur en plezier!

7 april 2023

Niets lekkerder dan een lang weekend vrij. Uitslapen, een uitgebreid paasontbijt en daarna naar familie of de stad in. Deze week was het Museumweek waardoor je met een Museumkaart van iemand anders gratis musea kon bezoeken. Een super initiatief, maar eigenlijk is elk moment geschikt om een interessant museum te bezoeken. Hieronder delen wij daarom de beste museumtips! Lees je mee?

Het belang van musea

Musea bieden vele voordelen. Ze zijn educatief, informatief en inspirerend. Bovendien bieden ze voordelen voor zowel individuen als de maatschappij als geheel. Het stimuleert het brein, bevordert creativiteit en zorgt voor ontspanning. Daarnaast kan het zien van werken van anderen ook inspireren tot het maken van nieuw werk. Dit is niet alleen handig als je werkzaam bent in de creatieve of design sector 😉


Nederland en zijn rijke geschiedenis

Nederland heeft grote denkers en kunstenaars voortgebracht. Bewonder deze werken in bijvoorbeeld het Van Gogh Museum of Het Rijksmuseum. Tip van ons; sluit je bezoek aan het Rijksmuseum af met een lunch of diner bij RIJKS. Ze beschikken over een fijn terras met prachtig uitzicht op het museum.

Ben je meer een groot geschiedenis fan? Delft is the place to be! Bezoek Museum Prinsenhof en leer alles over Willem van Oranje, Delfts Blauw en de 17e eeuw. Het Nationaal Historisch Museum in Arnhem is ook een aanrader. Niet ver hier vandaan bevindt zich ook het Nationaal Militair Museum. Bijna tien jaar geleden heeft BigBrands hier het meubilair voor mogen leveren. Tot de dag van vandaag blijft het tof om dit terug te zien. In het noorden van Nederland is het Fries museum Leeuwarden altijd een aanrader. Het museum heeft een aantal interessante tentoonstellingen en is geopend op tweede paasdag.

Waar of wanneer je ook gaat, bezoek een keer een museum. Verwonder je, doe kennis op en geniet van een leerzaam en leuk dagje uit samen of alleen.

Omslagfoto + ontwerp: Same-D

Lees meer blogs