Ontmoet Dexter, werkzaam als internal sales medewerker bij BigBrands

18 maart 2021

Dexter is 32 jaar en een echte klusser die houdt van mooie designspullen. Na tien jaar werkzaam te zijn geweest als leidinggevende in een kledingwinkel is hij nu weer terug in de design wereld waar stiekem toch wel zijn passie ligt. Wie is Dexter, waar krijgt hij energie van en waar is hij het meest trots op? Lees mee voor een kijkje in het leven van Dexter!

Een passie voor design, vertel?
Het begon ooit met de opleiding Product Design op de Willem de Kooning Academie, maar ik heb deze uiteindelijk niet afgemaakt. Wel is de interesse voor design nooit weggegaan. Gelukkig is mijn vriendin net zo en delen we deze passie. Zo hebben we net ons nieuwe huis volledig verbouwd en gerenoveerd. Van het gieten van een vloer tot het plaatsen van een keuken, ik kan het gelukkig bijna allemaal zelf. We houden van mooie spullen en hebben een uitgesproken smaak dus elk huis ondergaat altijd een flinke verbouwing. Nu ik bij BigBrands werk mag ik elke dag in de weer zijn met mooie spullen dus dat is een mooi pluspunt!

Hoe ben je bij BigBrands terecht gekomen?
Hiervoor heb ik tien jaar als leidinggevende bij De Sting gewerkt, maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe stap. Ik wilde graag iets doen met mijn interesse voor design en na een tijdje zoeken kwam BigBrands toevallig op mijn pad. Dit was alweer een jaar geleden, nog voordat de coronacrisis uitbrak. Ik had gesolliciteerd voor de functie Accountmanager en mocht op gesprek komen. Er was meteen een klik. Toen brak echter de coronacrisis uit, waardoor BigBrands op zoek was naar iemand met ervaring. Wel bleven we contact houden en toen de functie voor internal sales vrij kwam, werd ik gebeld. Ik was meteen enthousiast toen ik de functiebeschrijving las, aangezien je bij deze functie echt met de producten werkt. Ik houd me met van alles bezig zoals het maken van offertes en het vergelijken van producten.


Waar krijg je energie van?

Het geeft altijd veel energie als je een offerte mag maken met mooie spullen. Het is nog leuker als er dan uiteindelijk ook voor producten wordt gekozen die jij hebt aangedragen of als je een klant mag adviseren in de productkeuze. Daarnaast houd ik van menselijk contact, ook dat komt terug in deze functie. Je bent altijd in contact met klanten via de mail, telefonisch of hopelijk snel weer in het echt.

Waar ben je het meest trots op?
Dat is toch wel mijn eerste echte order. Dit was een order voor een kantoorpand dat helemaal ingericht moest worden. Het was één van mijn eerste zelfstandige opdrachten. Zodoende heb ik de aanvraag opgepakt en het hele proces doorlopen van order tot bestelling. Dit is uiteindelijk succesvol geweest, want het is een serieuze order geworden vol met toffe producten.

Hoe zie je de toekomst voor je?
Ik zie de toekomst positief in. Het is natuurlijk altijd een gok als je van baan wisselt, maar het is gelukkig een succesvolle overstap geweest. Ik merk dat het type werk goed bij me past, zeker nu ik werk met dingen die ik echt tof vind om te verkopen. Je bent van toegevoegde waarde in een project en kan de klant ook helpen met bijvoorbeeld een verbeterplan. Daarnaast zorgen de dynamische werkomgeving, het leuke team en de relaxte werksfeer ervoor dat ik helemaal op mijn plek zit, dus ik ben erg tevreden!

Lees meer blogs