VERWATER HQ | Een uitdagend project in de Rotterdamse Haven

13 april 2022

Vijf verdiepingen in een kantoorgebouw bij de Heijplaat in de haven van Rotterdam. Een project dat zich kenmerkt door grote uitdagingen door de grootte van het meubilair. Hoe pak je dit aan en hoe zorg je ervoor dat alles vlekkeloos verloopt? Projectmanager Yara vertelt ons meer over dit project. Lees mee voor een kijkje achter de schermen bij dit project in onze nieuwe rubriek ‘5 vragen aan’!

Kan je ons wat meer vertellen over het project?

Het gaat om een gebouw van vijf verdiepingen waarvan drie verdiepingen voor werkplekken zijn bestemd. Verder is er een verdieping met vergaderruimtes en een cafetaria en een verdieping met een boardroom en een barlounge. Alle verdiepingen bieden een prachtig uitzicht op de Rotterdamse haven, maar op de vijfde verdieping is het uitzicht toch het spectaculairst. BigBrands heeft het meubilair mogen verzorgen naar specificatie van STRK van Bart de Groof en Maarten van Vroonhoven.

Hoe is de planning verlopen?

Het project is van start gegaan rond maart vorig jaar. Rond de zomer was de verkoop-en inkoopfase afgerond en kwam het onder mijn verantwoordelijkheid. Het project is uiteindelijk in het najaar opgeleverd met gefaseerde leveringen, waarna er nog sprake was van een nazorgfase tot het einde van het jaar.

Wat was de grootste uitdaging van dit project?

De grootste uitdaging zat in de grootte van de tafels en kasten. Deze konden niet via de lift naar boven, dus ze moesten via het raam. De grote tafels bevatte onder andere een massief houten tafel van vier meter lang en anderhalf meter breed. Deze zou nét moeten gaan passen door de raamopening, maar het blijft spannend door de omvang en het gewicht van de tafel.

Hoe zorg je ervoor dat een project ‘vlekkeloos’ verloopt?

Bij uitdagende vraagstukken helpt het als je direct contact kan leggen met de aannemer op locatie. De lijntjes zijn dan korter, het schakelt sneller en voorkomt ruis. Daarnaast heb je raakvlakken op de vloer en kan je elkaars hulp en informatie goed gebruiken. We hebben bij dit project dan ook rechtstreeks met de aannemer geschakeld voor onder andere de inhuizing. Naast goede afstemming met de aannemer en onze monteurs, moest er een speciale kraan aan te pas komen en zijn de tafels en kasten uiteindelijk schadevrij op hun bestemming aangekomen via het raam. Dit project laat zien dat een goede samenwerking en communicatie het allerbelangrijkste is voor de juiste uitvoering.

Hoe kijk je terug op dit project?

Inmiddels is het project volledig afgerond met een inspirerend en succesvol eindresultaat. Het ontwerp en het meubilair komen volledig tot zijn recht in het mooie gebouw in de Rotterdamse haven. BigBrands wil via deze weg alle betrokken partijen bedanken voor hun inzet en wenst Verwater veel succes en plezier in hun nieuwe werkomgeving!

Architect: STRK Architectuur
Fotograaf: Melanie Samat

Lees meer blogs