Herbestemming gemeenschappelijke faciliteiten Haagse Poort

2 december 2020

Bij BigBrands proberen wij met een vooruitstrevende gedachte onze projecten te realiseren. Sustainability is een van de pijlers hoe we binnen BigBrands projecten realiseren.

Een nieuw project van ons is de Haagse Poort. De Haagse Poort is een imposant kantoorgebouw in het Haagse Beatrixkwartier, het belangrijkste zakencentrum van Den Haag. BigBrands heeft in opdracht van Cromwell Property Group de gemeenschappelijke faciliteiten van de Haagse Poort op een circulair verantwoorde manier een herbestemming te geven.

In samenspraak is deze ambitie en visie vormgegeven en zal het bestaande meubilair door BigBrands in haar netwerk worden ingezet op een maatschappelijke functie. De gebruikers van de Haagse poort kunnen op deze verantwoorde manier genieten van een nieuw interieur.

De eerste herbestemming voor het meubilair is gevonden in de vorm van BlueCity, het voormalig Tropicana. BlueCity is een plek waar pioniers van de circulaire economie zich verzamelen. Alles draait om het maatschappelijk ondernemen! Toen BigBrands BlueCity benaderde voor de samenwerking waren zij gelijk enthousiast, de samenwerking was dan ook snel vastgesteld.

Door de veranderende maatschappelijke omstandigheden in het jaar 2020, heeft BigBrands de faciliteiten kunnen verzorgen voor zowel speciale podcast- als grote eventruimtes die door de huidige COVID omstandigheden aangepast worden. Het meubilair van de Haagse Poort zal daardoor niet op de afvalstapel belanden, maar een volgend leven hebben in een maatschappelijke omgeving. Zo zorgt BigBrands samen met de opdrachtgevers voor een verantwoorde keten.

Lees meer blogs